Mikrobiolog
Få en grundlæggende viden inden for mikrobiologi og mikrobiologi i produktionen.
Om Faget
Faget ’Mikrobiologi’ lærer at planlægge og gennemføre mikrobiologiske fødevareanalyser vha. almindelige kimtællingsmetoder og at udnytte mikroorganismer i en given fødevareproduktion
Endvidere lærer du at deltage i arbejde om mikrobiologiske risici og anvendelse af mikroorganismer i produktionen.
Bakteriers og svampes morfologi, fysiologi og vækstkrav
• Patogene mikroorganismer
• Indikatorbakterier
• Fermenteringsorganismer
Mikrobiologiske arbejdsmetoder i laboratoriet
• Aseptisk arbejde
• Pladespredning
• Mikroskopi
• ATP og kontaktplader
Mikroorganismer i fødevareproduktionen
• Fermentering
Lignende fagmoduler
Forsøgs- og projektstyring
Bliv skarp til at planlægge og gennemføre projekter og forsøg.
Læs mere om fagmoduletProces og metode
Lær, hvordan du høster ny viden, fortolker data og skriver tekniske rapporter.
Læs mere om fagmodulet