Mikrobiolog

Få en grundlæggende viden inden for mikrobiologi og mikrobiologi i produktionen.

Om Faget

Faget ’Mikrobiologi’ lærer at planlægge og gennemføre mikrobiologiske fødevareanalyser vha. almindelige kimtællingsmetoder og at udnytte mikroorganismer i en given fødevareproduktion

Endvidere lærer du at deltage i arbejde om mikrobiologiske risici og anvendelse af mikroorganismer i produktionen.

Bakteriers og svampes morfologi, fysiologi og vækstkrav
• Patogene mikroorganismer
• Indikatorbakterier
• Fermenteringsorganismer

Mikrobiologiske arbejdsmetoder i laboratoriet
• Aseptisk arbejde
• Pladespredning
• Mikroskopi
• ATP og kontaktplader

Mikroorganismer i fødevareproduktionen
• Fermentering

Fagmodulet er en del af disse uddannelser

Se listen over hele uddannelser

Lignende fagmoduler

Forsøgs- og projektstyring

Bliv skarp til at planlægge og gennemføre projekter og forsøg.

Læs mere om fagmodulet

Proces og metode

Lær, hvordan du høster ny viden, fortolker data og skriver tekniske rapporter.

Læs mere om fagmodulet
Gå til fagmoduloversigt

Bliv orienteret

Bliv orienteret når der bliver udbudt kurser inden for Mikrobiolog

Angiv hvilke regioner du er interesseret i:

Angiv hvilke undervisningsformer du er interesseret i: