Fødevareteknologi
Lær at producere sikker mad til mange.
Om Faget
Der er forskel på at stege frikadeller til 4 eller 4000 personer. Når der skal produceres fødevarer i stor skala, skal arbejdet tilrettelægges på en ganske anden måde.
I faget ’Fødevareteknologi’ lærer du at planlægge, løse og kontrollere arbejdsopgaven sikkerhedsmæssigt forsvarligt ud fra et indgående kendskab til kemiske, fysiske og mikrobiologiske risikofaktorer. Du lærer om råvarers og færdigvarers kvalitet, om konserveringsmetoder og den gældende lovgivning.
• Råvarers og færdigvarers kvalitet og funktionalitet
– Frugt og grøntsager, kød og fisk og cerealier
– Ændringer i råvaren under lagring
– Kvalitetsændringer fra råvare til færdigvare
• Udvalgte konserveringsmetoder
– F.eks. Køl, frysning, vandaktivitetssænkning, varmebehandling og røgning
• Lovgivning
– Varedeklaration
– Næringsdeklaration
• HACCP og Egenkontrol
– Lovgivning om hygiejne og egenkontrol
– Patogener
– HACCP-principper
Lignende fagmoduler
Fødevarekemi
Få indsigt i fødevarers kemiske sammensætning og egenskaber.
Læs mere om fagmoduletFødevaresikkerhed i industriel produktion
Lær at vurdere risici ved fødevareproduktion.
Læs mere om fagmoduletGenteknologi
Lær at arbejde med basale molekylærbiologiske teknikker
Læs mere om fagmoduletHygiejnisk design
Lær at løse hygiejniske problemstillinger i forbindelse med produktion, design og indkøb af udstyr og procesanlæg.
Læs mere om fagmodulet