Fødevareteknologi

Lær at producere sikker mad til mange.

Om Faget

Der er forskel på at stege frikadeller til 4 eller 4000 personer. Når der skal produceres fødevarer i stor skala, skal arbejdet tilrettelægges på en ganske anden måde.

I faget ’Fødevareteknologi’ lærer du at planlægge, løse og kontrollere arbejdsopgaven sikkerhedsmæssigt forsvarligt ud fra et indgående kendskab til kemiske, fysiske og mikrobiologiske risikofaktorer. Du lærer om råvarers og færdigvarers kvalitet, om konserveringsmetoder og den gældende lovgivning.

• Råvarers og færdigvarers kvalitet og funktionalitet
– Frugt og grøntsager, kød og fisk og cerealier
– Ændringer i råvaren under lagring
– Kvalitetsændringer fra råvare til færdigvare
• Udvalgte konserveringsmetoder
– F.eks. Køl, frysning, vandaktivitetssænkning, varmebehandling og røgning
• Lovgivning
– Varedeklaration
– Næringsdeklaration
• HACCP og Egenkontrol
– Lovgivning om hygiejne og egenkontrol
– Patogener
– HACCP-principper

Fagmodulet er en del af disse uddannelser

Se listen over hele uddannelser

Lignende fagmoduler

Fødevaresikkerhed i industriel produktion

Lær at vurdere risici ved fødevareproduktion.

Læs mere om fagmodulet

Hygiejnisk design

Lær at løse hygiejniske problemstillinger i forbindelse med produktion, design og indkøb af udstyr og procesanlæg.

Læs mere om fagmodulet
Gå til fagmoduloversigt

Bliv orienteret

Bliv orienteret når der bliver udbudt kurser inden for Fødevareteknologi

Angiv hvilke regioner du er interesseret i:

Angiv hvilke undervisningsformer du er interesseret i: