Fødevarekemi
Få indsigt i fødevarers kemiske sammensætning og egenskaber.
Om Faget
Når man arbejder med fremstilling og udvikling fødevarer, er det afgørende at have indsigt i, hvordan forskellige ingredienser reagerer, når de for eksempel bliver kogt, stegt, sammenblandet eller nedkølet.
I faget ‘Fødevarekemi’ får du kendskab til de kemiske strukturer og funktionelle egenskaber af forskellige fødevarer, så du kan deltage professionelt i fremstilling og udvikling af fødevarer.
• Sammensætning af og kemiske ændringer i fødevarer
• Vand: egenskaber og vandaktivitet
• Proteiner
• Kulhydrater
• Lipider
• Vitaminer og mineraler
• Tilsætningsstoffer
• Funktionelle ingredienser
Lignende fagmoduler
Fødevaresikkerhed i industriel produktion
Lær at vurdere risici ved fødevareproduktion.
Læs mere om fagmoduletFødevareteknologi
Lær at producere sikker mad til mange.
Læs mere om fagmoduletGenteknologi
Lær at arbejde med basale molekylærbiologiske teknikker
Læs mere om fagmoduletHygiejnisk design
Lær at løse hygiejniske problemstillinger i forbindelse med produktion, design og indkøb af udstyr og procesanlæg.
Læs mere om fagmodulet