Fødevarekemi

Få indsigt i fødevarers kemiske sammensætning og egenskaber.

Om Faget

Når man arbejder med fremstilling og udvikling fødevarer, er det afgørende at have indsigt i, hvordan forskellige ingredienser reagerer, når de for eksempel bliver kogt, stegt, sammenblandet eller nedkølet.

I faget ‘Fødevarekemi’ får du kendskab til de kemiske strukturer og funktionelle egenskaber af forskellige fødevarer, så du kan deltage professionelt i fremstilling og udvikling af fødevarer.

• Sammensætning af og kemiske ændringer i fødevarer
• Vand: egenskaber og vandaktivitet
• Proteiner
• Kulhydrater
• Lipider
• Vitaminer og mineraler
• Tilsætningsstoffer
• Funktionelle ingredienser

Fagmodulet er en del af disse uddannelser

Se listen over hele uddannelser

Lignende fagmoduler

Fødevaresikkerhed i industriel produktion

Lær at vurdere risici ved fødevareproduktion.

Læs mere om fagmodulet

Hygiejnisk design

Lær at løse hygiejniske problemstillinger i forbindelse med produktion, design og indkøb af udstyr og procesanlæg.

Læs mere om fagmodulet
Gå til fagmoduloversigt

Bliv orienteret

Bliv orienteret når der bliver udbudt kurser inden for Fødevarekemi

Angiv hvilke regioner du er interesseret i:

Angiv hvilke undervisningsformer du er interesseret i: