Afgangsprojekt i PLF – Fødevareteknologi
Afgangsprojektet giver dig mulighed for at gå i dybden med uddannelsens teori. Du stiller skarpt på en aktuel case fra din praksis og omsætter teori til praksis.
Læs mere om fagmoduletKunne du tænke dig at designe fremtidens fødevarer, arbejde inden for processuel produktion eller få kompetencer til at arbejde i laboratorie? Så er dette uddannelsen for dig! Uddannelsen klæder dig på til at lede forsøg og projekter inden for fx fødevarebranchen eller medicinalindustrien.
Studiet omhandler fag som: Forsøgs- og projektstyring, proces og metode samt en lang række specialefag, fx Bioteknologi, fødevarekemi, måleteknik, genteknologi, m.fl.
Med en uddannelsen inden for procesteknologi, laboratorieteknologi og fødevareteknologi kvalificerer du dig til at arbejde som tekniker, team- eller projektleder eller på specialistniveau og får særligt kompetencer til at analysere, planlægge og vurdere tekniske problemstillinger inden for fødevareindustrien, den kemiske industri eller den bioteknologiske industri.
Med specialeretningerne kan du opnå særlige kompetencer.
Procesteknologi:
Vil du læse en hel akademiuddannelse i Proces-, laboratorie- og fødevareteknologi skal du læse de to obligatoriske fag og supplere med valgfag svarende til 30 ECTS-point og afslutte med et afgangsprojekt.
I løbet af studiet kan du vælge at specialisere dig inden for Procesteknologi, Laboratorieteknologi eller Fødevareteknologi.
Her vil du f.eks. arbejde med følgende opgaver:
Procesteknologi:
Laboratorieteknologi:
Fødevareteknologi:
Uddannelsen er fleksibel. Du kan vælge at tage en fuld akademiuddannelse eller blot tage enkelte fagmoduler fra uddannelsen.
Uddannelsen henvender sig til dig, der har en relevant erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse. Du skal have min. to års erhvervserfaring.
Relevante erhvervsuddannelser er fx:
Procesteknologi: Industrioperatør, teknisk designer, køletekniker, m.fl.
Laboratorieteknologi: Procesoperatør, mejerist, m.fl.
Fødevareteknologi: Ernæringsassistent, kok, industrislagter, detailslagter, bager, m.fl.
Afgangsprojektet giver dig mulighed for at gå i dybden med uddannelsens teori. Du stiller skarpt på en aktuel case fra din praksis og omsætter teori til praksis.
Læs mere om fagmoduletAfgangsprojektet giver dig mulighed for at gå i dybden med uddannelsens teori. Du stiller skarpt på en aktuel case fra din praksis og omsætter teori til praksis.
Læs mere om fagmoduletAfgangsprojektet giver dig mulighed for at gå i dybden med uddannelsens teori. Du stiller skarpt på en aktuel case fra din praksis og omsætter teori til praksis.
Læs mere om fagmoduletAfgangsprojektet giver dig mulighed for at gå i dybden med uddannelsens teori. Du stiller skarpt på en aktuel case fra din praksis og omsætter teori til praksis.
Læs mere om fagmoduletFå styr på biokemien, før du starter på den tekniske akademiuddannelse indenfor Proces, laboratorie- og fødevareteknologi.
Læs mere om fagmoduletFå et bedre grundlag for at følge fagene på akademiuddannelserne.
Læs mere om fagmoduletFå styr på den nødvendige kemi, før du starter på den tekniske akademiuddannelse.
Læs mere om fagmoduletFå styr på matematikken, før du starter på den tekniske akademiuddannelse.
Læs mere om fagmoduletBliv skarp til at planlægge og gennemføre projekter og forsøg.
Læs mere om fagmoduletLær, hvordan du høster ny viden, fortolker data og skriver tekniske rapporter.
Læs mere om fagmoduletFå styr på metoder og teknikker i det kemiske laboratorium.
Læs mere om fagmoduletBliv klædt på til at arbejde professionelt med fermentering og oprensning.
Læs mere om fagmoduletLær at vurdere risici ved fødevareproduktion.
Læs mere om fagmoduletLær at producere sikker mad til mange.
Læs mere om fagmoduletBliv skarp til at udføre præcise målinger og vurdere måleusikkerheden.
Læs mere om fagmoduletBliv rustet til at arbejde med procesteknik på pilotanlæg og procesanlæg.
Læs mere om fagmoduletFå indsigt i fødevarers kemiske sammensætning og egenskaber.
Læs mere om fagmoduletLær at arbejde med basale molekylærbiologiske teknikker
Læs mere om fagmoduletLær at løse hygiejniske problemstillinger i forbindelse med produktion, design og indkøb af udstyr og procesanlæg.
Læs mere om fagmoduletBliv skarp til kemiske beregninger.
Læs mere om fagmoduletFå en grundlæggende viden inden for mikrobiologi og mikrobiologi i produktionen.
Læs mere om fagmodulet